Home / Mobel / Trägolv Parla Ek Chalet Desert 1-Stav 12355
Trägolv Parla Ek Chalet Desert 1-Stav 12355

Trägolv Parla Ek Chalet Desert 1-Stav 01418812

Processen att installera ett trägolv kan ibland vara utmanande, särskilt nybörjare. Det är därför viktigt att notera att om du vill installera trägolv för första gången eller det är bara en av de många gånger du har gjort det, är proceduren för fixering av dessa golv mycket viktig. Här är fem enkla steg för att uppnå önskad dräkt av ditt trägolv.

Välj lämpliga tavlor

Börja med att välja brädorna som ska användas i projektet. Dessa bör inkludera de träslag som är lämpliga för hållbarhet och matchar din heminredning. Se till att de har tillräckligt med timmer innan den verkliga processen där de ska användas för att installera trägolv följs.

Ta mätningar av installationsutrymmet

Det andra steget innebär att mätningarna görs i rummet eller huset där installationen ska utföras. Se till att både bredden och längden mäts korrekt. Genom att göra exakta mätningar hjälper du till att förhindra fel när du klipper träet i mindre delar som är lätta att arbeta med. Kontrollera de gnissiga golven för att se till att de är fixerade innan du återupptar andra uppgifter. När du gör det bör undergolvet också kontrolleras och korrigeras om det inte är i rätt skick.

Skapa ett ångbeständigt

Rulla ut ett ångspärrpapper vars funktion är att förhindra att ånga når golven. Se till att det mest lämpliga papperet används så att golvet är helt skyddat från ånga.

Gör den faktiska installationen

En gång genom ovanstående fyra steg kan själva installationen påbörjas. Installationsaktiviteterna innebär att träbitarna ordnas ordentligt på golvet så att ett önskvärt mönster uppnås. Det här är ett av de viktigaste stegen eftersom det kommer att bestämma förpackningen på golvet och i händelse av dåligt arbete kommer resultaten inte att vara mycket tilltalande. Några steg ytterligare behövs sedan efter att skivorna har ordnats på golvet för att packa upp hela installationsprocessen. Se till att träet är spikat på marken så att golvet kan förbli stabilt. Om spikningen inte görs kommer trestyckena att flyttas efter ett tag.

Sista handen

När själva installationen är klar kan du göra sista handen för att säkerställa att golvet är det du ville ha. Det sista steget innebär fixering av det sista brädet. Det ska klippas ordentligt eller tungan trimmas för att få en tätt passform. Om ovanstående enkla steg följs i ordning har du säkert ingenting att oroa dig för. Luta dig tillbaka och koppla av när du beundrar din trägolv DIY.